teisipäev, 5. mai 2020

Kevadine kaunis päikesepaiste kutsub õue.

6.05.2020

...õues on ilus, päikseline, tore, aga seal varitsevad ka teatud ohud. Kui kukud ja end veriseks lööd, vaata, kuidas haava siduda. 
1. Alustame inimeseõpetusest. Esmaabi, verejooks. 
Verejooksu puhul tähendab esmaabi verejooksu ajutist peatamist. Enamasti on verejooksu peatamine võimalik otse haavale surumisega. 
Enne kui midagi tegema hakata, tuleks kindlaks määrata verejooksu tüüp. Väiksemad verejooksud peatuvad hüübimise tõttu ise ja neid ei tohiks ilmaasjata ärritada, see võib veritsust veelgi suurendada. 
aid861440-728px-make-a-quick-disinfectant-for-minor-cuts-and-abrasions-step-1-version-2
Kõige esmane esmaabivõte verejooksu puhul on otse haavale surumine. Haavale võib suruda steriilse (väga puhta) sideme- või puhta haavapadjaga. 
blue-latex-rubber-font-b-gloves-b-font-font-b-disposable-b-font-font-b-medicalKaitsekinnaste olemasolul võib haavale suruda ka kätega. Kui kannatanu on selleks võimeline, võib ta ka ise oma haavale peale suruda. Igasuguse esmaabi puhul tuleb kõigepealt arvestada enda ohutusega, seega ei ole soovitatav võõra inimese verd paljaste kätega puudutada.










JÄTKA E-KOOLIS OPIQ-U ÜLESANNETEGA ESMAABI KOHTA. 

2. Matemaatikas vaata üle ja korda korrutamist-jagamist kahe, kolme, neljaja viiega. Kasuta omatehtud kaarte. Millist tehet ei oska, tõsta kõrvale ja korda seda veel ja veel. 
Jätka tr lk 36, 37. (Saada mulle foto)

3. Eesti keel - videotund kell 13.00. Võta tv!
👇


4. Kunst ja tööõp: Mine õue! Uuri, milliseid lilli või kauneid oksi sinu koduümbruses leidub. Vaata selle pilguga ja mõtle, millise lilleseade võiksid teha emale pühapäevaks. Täna kogu mõtteid, laupäeval teed kimbu ja pildista kindlasti õpetaja Meeli jaoks see kimp. 
FOTOD: Toris on kevad täies hoos – lilled õitsevad ja linnud ...Raamatukogu Kabalas: Kevade lilledHarilik nurmenukk on tegelikult salatitaim - Maakodu - Delfi LoodVõilillest saab rooga ja ravimit - Taimetark - Maa Elu
Kirsiõied | My cherry tree blooms | Anu Wintschalek | Flickr

Jõudu tööle!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Asesõnad

https://pin.it/1xNF6KZbS https://pin.it/5sBKbphWx