kolmapäev, 1. aprill 2020

LOODAME, ET NALJA SAI



2. aprill

Täna on väga tähtis päev, sest õpetaja Junel on sünnipäev. 
Ole hea laps ja jäta üks sõnum siia seinale tema jaoks. Võid kirjutada või teha videotervituse. Selleks klõpsa hiirega kaks korda, kui avaneb aken, siis fotoaparaadi kõrval on kolm täppi. Klõpsa sinna ja sealt avaneb palju nuppe, üks neist on kaamera. 
Made with Padlet

1. eesti keel
Siin on mõned teie mõeldud vahvad rästiku lood. Õpetaja on neid parandanud, mõnel lausel sõnastust muutnud, aga lapse enda mõtted on jäänud alles. Loe need läbi ja vasta seinal olevatele küsimustele.

Kerttu mõeldud lugu 


Rästik tassis pesakasti oksi paksult täis. Lõpuks oli neid nii palju, et ise peaaegu ei mahtunud enam ära. Siis hakkas ta okstest midagi ehitama. Esimesel päeval ehitas ta kapi. Teisel päeva mõnusa pesa, kus magada. Kolmandal päeval valmis lillepott, mille sisse sai lille istutada. Kui ta oma kodu sisustatud sai, läks ta õue ja viipas sabaga pererahva poole. Isa, ema ja lapsed läksid vaatama, millega rästik neid üllatab. Rästiku hubast kodu nähes rõõmustasid nad väga. Selle peale ütles väike tüdruk, et kas isa ei võiks rästikule augu asemele väikese ukse meisterdada, et külm tuul ja vihm tema mõnusat kodu külmaks ei teeks. Isa võttis kohe oma tööriistad kätte ning lindude pesakastist sai tõeline rästiku elamu.


Keni mõeldud loo lõpp
Rästik tegi sabaga endale väga uhke maja. Nüüd olid pesakastil aknad ja päike paistis sinna sisse. Inimesed nägid tema maja akendest, et rästik oli oma uues majas õnnelik. Perekond ei kartnud enam ussi ja nad olid tema üle isegi uhked, sest ta ehitas endale ise maja - lihtsalt sabaga. 


Maidu mõeldud loo lõpp  
Rästik ehitas endale maastur Lamborghini. Nüüd tuli enda autole hakata osi otsima. Selleks vajas ta rattaid, rooli, raadiot, väikeseid vedrusid, mootorit ja juhtmeid. Laps aitas kinnastega oksi vedada ja isa aitas juhtmeid kokku joota. Emal ei jäänud muud üle kui leppida, et rästik elab nüüd linnumajas. Ta tegi ussi maja mugavamaks viies sinna tekke ja patju. Perekond aitas maja alla ka garaaži ehitada. Selline suur üheskoos toimetamine tegi pere ja rästiku omavahel sõpradeks. 

Miina mõeldud loo lõpp
Rästik vedas oma pesa oksi täis, et valida nendest välja üks sobivaim. Kõige paremast oksast ehitas rästik endale flöödi. Ta kavatses sellega harjutama hakata. Ühel päeval kuulis perekond kaunist muusikat, mis tuli pesakasti juurest. Kohale jõudes oli nende üllatus suur, sest nad nägid, et rästik mängib flööti. Ema ütles, et laulda ta küll ei oska, aga pilli mängib lausa imeliselt. Tema arvates võis rästik pesakasti elama jääda küll. Terve pere rõõmustas toreda rästiku üle!
















Kirjuta igasse tulpa vastus ja ära unusta oma nime lisada!
Made with Padlet


Loe palun ka täna oma kodust raamatut, sest soovin, et see esmaspäevaks loetud oleks! Loe täna üks peatükk või kaks lehekülge. Kellel juba loetud, palun kirjuta mulle meilile üks tore lugu, mis seal raamatus toimus. 

2. Matemaatika

Teeme täna zoom´is videotunni. Võta kaasa tööraamat, ruuduline vihik, tintenpen ja vaata, kas sul on kodus kokku 30 pliiatsit või vildikat (võivad olla täitsa nürid)
👇
Kui kellelgi küsib koodi, siis 240536
Kes osaleda ei saa, võtan hiljem ühendust!

3. Loodusõpetus

Täna mängi erinevaid mänge. Mängud pole pikad. Mängi igat mängu nii kaua, kuni sul kõik vastused on õiged!


LOODUSÕPETUSE MÄNGUD

VILJAD

VILJAPEAD JA SEEMNETAIMED


4. MAJANDUS

Mängi mängu " Kõik ametid on vajalikud". Vasta palun küsimusele: Kes on AUTOLUKKSEPP? Lugege hoolikalt  ja vaata mitmendaks jäid . Mängu võid vähemalt kolm korda uuesti mängida, kui soovid. Mitu punkti said, võid mulle saata  siegrid.illus@konguta.edu.ee  


Mängu juhis
Mängu link on seletuse lõpus.
Tuleb ette selline mäng vajuta rohelise nupule Play.  

image.png
Õige vastuse jaoks vajuta selle värvi ruudule. Vastuse loeb märgituks kui tuleb nurka sinine valge linnukese märk. Vastuse variante võib olla üks või mitu !!
Edasi liikumiseks pead vajutama all paremas nurgas SUBMIT
image.png


Kõike head soovides Siegrid

Ole siis vapper ja hoolas oma kodutöödes!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tänased Nathani tunni harjutused

  PIKNIK Tõlgi sõnad eesti keelde ja leia eestikeelsed sõnad üles! Kasuta arvutihiirt sõnu märkides.